Krůtí špízy satay s arašídovou omáčkou

Krůtí špízy satay s arašídovou omáčkou

Příspěvekod Mánek » 15 kvě 2017, 14:01

Na 4–6 porcí potřebujete:
800 g krůtích prsou,
200 g nesolených arašídů (nebo arašídového másla),
1 lžíci slunečnicového oleje,
4 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce třtinového nebo palmového cukru,
šťávu z 1 limetky,
1 lžičku kurkumy nebo kari,
chilli,
1 malou cibuli,
1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru,
1,5 lžíce rybí omáčky (lze vynechat),
2 stroužky česneku,
½ lžičky soli,
4 lžíce řepkového oleje,
koriandr,
špejle

Postup:
Začněte tím, že si špejle namočíte do vody – nasáknou a nebudou se pak na grilu připalovat. Arašídy rozmixujte se lžící oleje na hladký krém a postupně řeďte vodou na konzistenci hustého krému. Pokud nemáte výkonný mixér, raději kupte hotové arašídové máslo. To pak rozmixujte se sójovkou, cukrem, limetovou šťávou, kurkumou, špetkou chilli, nasekanou cibulí, zázvorem, rybí omáčkou (pokud ji vynecháte, přidejte do marinády více soli), prolisovaným česnekem a solí. Podle potřeby zřeďte horkou vodou. Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s olejem a 4 lžícemi omáčky. Nechte alespoň 4 hodiny marinovat (klidně ale přes noc), poté napíchejte na špejle a z obou stran ogrilujte. Podávejte se zbylou omáčkou a čerstvým koriandrem.

Tip: Použít můžete i kuřecí.

Zdroj:
https://www.prozeny.cz

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Krůtí špízy satay s arašídovou omáčkou

Příspěvekod j3david » 23 kvě 2017, 18:33

Recept a postup jsem neznal, znám ovšem výsledný produkt velmi dobře. Je to typický příklad indonéské kuchyně kde se mi podařilo pobývat dost dlouhou dobu. Toto satay dělají doslova na ulici. A nejen z krůtího masa, ale i z hovězího, z všelijakých mořských potvor, drůbeže apod. Ovšem masa na jednom špízu nekombinují. Taky vepřové tam neuvidíte. Ale moc dobré.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 250
Registrován: 16 čer 2012, 09:28


Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x