Buffalo wings, kuřecí křidýlka

Buffalo wings, kuřecí křidýlka

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 16:36

Derrick Riches

2 kg křidýlek, asi 24 ks

Marináda:
1 hrnek jablečného octa
2 lžíce rostliného oleje
2 lžíce worcestershire sauce
2 lžíce cayanského pepře
1 lžička drcených chilli papriček
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
1 lžička Tabasco (není povinné, jen dle chuti)

Vše smíchejte, dejte do plastikového sáčku, křidýlka k tomu. Uzavřete, vše řádně protřeste a promíchejte, nechte v lednici marinovat 2 - 6 hodin.

Připravte si studenou namáčecí omáčku - Blue cheese dresink:
1 hrnek rozdrobeného Roquefortu, Nivy, nebo po Americku Modrého sýra (Blue cheese)
2/3 hrnku zakysané šlehačky
1/2 hrnku majonézy
2 lžíce mléka (asi tak...)
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce worcestershire sauce
sůl a pepř dle chuti

Vše dobře smíchejte, mléka dejte tolik, aby to bylo husté, ale zas ne moc, a ne moc řídké.... Dejte taky do lednice rozležet. Mimochodem, je to dobré i na salát. Rozehřejte gril, křidýlka grilujte na mírném ohni až jsou hotová, asi 15 minut. V polovině doby ještě potřete zbylou marinádou.
Servírujte se sýrovou namáčecí omáčkou a stonky řapíkatého celeru, obé se do té omáčky namáčí.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x