Kuře grilované s rozmarýnem

Kuře grilované s rozmarýnem

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 16:59

Kuře grilované s rozmarýnem
Heritage of Southern Cooking - Camille Glenn

2 kuřata, (3 Lb, 1,3 kg každé)
1/4 hrnku oleje
8 lžic rozpuštěného másla
1/2 hrnku suchého bílého vína, nebo 1/3 hrnku citronové šťávy
2 lžičky sušené rozmarýny, rozdrcené
1/2 stroužku česneku, máte-li ho rádi
1 lžička soli
pepř podle chuti

Kuře položte páteří nahoru, páteř vystřihněte. Pak otočte prsy nahoru a pěstičkou zlomte prsní kost a kuře rozplácněte "na motýla".
Smíchejte vše krom kuřat, směsí pomažte kuřata zvenčí i zevnitř.
Kuřata grilujte nejdříve kůží nahoru, až jsou dobře propečená.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (49.33 KiB) Zobrazeno 1124 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x