Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Příspěvekod Mánek » 20 čer 2013, 11:41

Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (43.33 KiB) Zobrazeno 3644 krát


Suroviny:
4 kuřecí řízky s kůží (prsa, stehno),
grilovací koření,
2 cibule,
1 červená kapie,
1 zelená kapie,
1 žlutá kapie,
2 sýry hermelín,
olej

Popis přípravy:
Do kuřecího masa vetřeme grilovací koření, uložíme do misky a zalijeme olejem. Maso necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Cibule a papriky nakrájíme na kolečka a sýry rozkrojíme naplocho. Na rozpálenou suchou pánev položíme odleželé kuřecí řízky kůží dolů a opečeme cca 4 minuty dočervena. Poté maso obrátíme, na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra. Pánev přiklopíme a ještě asi 4 minuty opékáme. Na druhé pánvi v rozehřátém oleji zbylém po marinování masa osmažíme zbytek cibule rozebraný na kolečka. Podáváme s vařenými brambory posypanými osmaženou cibulí a jako oblohu použijeme plátky různobarevných paprik.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

Příspěvekod j3david » 20 čer 2013, 13:47

To by šlo i udělat na grilu ... po malinké modifikaci. Jen co se vyskytnu doma tak vyzkouším. Já mám totož hermelín moc rád.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

Příspěvekod Mánek » 20 čer 2013, 14:19

Jo, taky jsem na to myslel a chtěl to tam i napsat, ale skleněná nemoc mi v tom nějak zabránila ještě před dopsáním receptu... CC :AD bbb
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

Příspěvekod drobek » 21 čer 2013, 06:55

Přímo krásná fotoreportáž o výrobě děsné lahůdky. Jen co se trochu ochladí, v tomhle vedru nemáme chuť na cokoli teplého. CC
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

Příspěvekod drobek » 24 črc 2013, 18:32

Mánku Mánku, kdyby sis přečetl Hovory s řezníkem, dočetl by ses že průmyslové směsi nee, a grilovací koření už vůbec ne. :twisted:
Podle ní je to nacpané dochucovadly, nehodnými kuchaře. No, já to taky nevěděl, ale teď už to vím a jsem děsně chytrej. :ugeek:
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x