Stránka 1 z 2

Krůtí stehna na taragonu

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 20:40
od drobek
Krůtí stehna na taragonu
Derrick Riches

2 velká krůtí stehna, asi 30 dkg každé
1/3 hrnku olivového oleje
1/4 hrnku čerstvého taragonu
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř dle chuti

Smíchejte vše krom krůty. Stehna dejte do plastikového pytle, zalijte marinádou a nechte aspoň dvě hodiny, lépe však přes noc, marinovat. Grilujte až maso není uvnitř ani růžové.
Takhle můžete připravit veškeré hnědé krůtí maso, nejen stehýnka.

Re: Krůtí stehna na taragonu

PříspěvekNapsal: 29 dub 2016, 11:22
od parles
Co je taragon?

Re: Krůtí stehna na taragonu

PříspěvekNapsal: 29 dub 2016, 17:04
od j3david
co je to taragon?

Re: Krůtí stehna na taragonu

PříspěvekNapsal: 29 dub 2016, 21:30
od Mánek
To by mě teda taky zajímalo velice... ???

Re: Krůtí stehna na taragonu

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2016, 09:44
od drobek
Přiznávám, že jsem toto psal v Americe a neznal české i jiné názvy této bylinky. Rád bych to v receptu opravil, ale pak bych musel vaše příspěvky smazat nebo nechat ale nedávalo by to smysl. Tak tedy takhle:
Tarragon je když:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pelyn%C4%9Bk_estragon A je to překvapení i pro mně. Přidám obrázek:
258px-Estragon_1511.jpg
258px-Estragon_1511.jpg (18.03 KiB) Zobrazeno 6015 krát
Tak se milí čtenáři a vařící kolegové omlouvám.