Škvarkové placky

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha

Škvarkové placky

Příspěvekod drobek » 25 říj 2014, 09:21

skvarkove.jpg
skvarkove.jpg (7.94 KiB) Zobrazeno 2509 krát
Recept Ivany Zikmundové
Těsto na asi 25 ks:
150 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
2 KL soli
1 bal sušené Droždí Dr.Oetker
200 g nakrájených škvarků
100 g rozpuštěného a zchladlého sádla
200 ml vlažného mléka
2 vejce
Na potření a posypání:
1 rozšlehané vejce
trochu kmínu a soli podle chuti

Do mísy dáme všechny sypké suroviny, přidáme škvarky a nasucho promícháme. Přidáme rozpuštěné sádlo, vlažné mléko a vejce. Vypracujeme tuhé těsto, poprášíme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut nakynout. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, ručně důkladně prohněteme, vrátíme opět do mísy, nepatrně poprášíme moukou, opět zakryjeme a na teplém místě necháme podle potřeby dalších asi 60-70 minut kynout.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na asi 25 kousků a z každého kousku uhněteme bochánek. Bochánky pokládáme na pomaštěný plech dál od sebe (asi 9-12 ks na plech). Prsty těsto „rozklepeme“ na placku o průměru asi 12 cm. Placky potřeme rozšlehaným vejcem, nožem nahoře naznačíme mřížku, popř. posypeme kmínem a nepatrně posolíme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 190 °C po dobu asi 20-25 minut „do růžova“.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x