Drožďové šlejšky.

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha

Drožďové šlejšky.

Příspěvekod drobek » 17 lis 2014, 15:48

1.jpg
1.jpg (25.78 KiB) Zobrazeno 862 krát
Wydří recept i fotky, z Varechy.
Výborná příloha i samotné, čerstvé, voňavé, křupavé. Toto množství je ze tří středních brambor.

Suroviny
3 ks stredné zemiaky
1/3 - 1/2 kocka droždie
1 ks vajce
múka hladká
soľ
na opekanie olej
Poznámka:
alternatíva kvalitné sušené droždie lahôdkové (Tebi)
Postup prípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce doměkka
Uvařené sloupneme a nastrouháme nebo jakkoliv z nich uděláme kaši. Používám specielní nástavec na tyčový mixer.
Do pomačkaných brambor nadrobíme droždí, přidáme vajíčko, sůl a po částech sypeme mouku a mícháme. Když je těsto hutnější, dáme na vál a ještě přidáváme za stáleho hnětení mouku dokud není těsto příjemně vláčné a nelepí se na ruce.
Ukrajujeme kousky, ze kterých na pomoučeném válu tvoříme malé šlejšky (šůlky). Na obrázku množství a velikost z těch tří brambor.
2.jpg
2.jpg (16.71 KiB) Zobrazeno 862 krát

Smažíme v oleji stejně jako řízky.
3.jpg
3.jpg (23.05 KiB) Zobrazeno 862 krát

Odkládáme na papírový ubrousek aby se odsál přebytečný tuk.
K okurkovému salátu s kysanou smetanou a dobrým, černým čajem.
4.jpg
4.jpg (17.46 KiB) Zobrazeno 862 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1905
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Česká Třebová

Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x