Stránka 1 z 2

Bunterovy Boubínské bramboráčky

PříspěvekNapsal: 14 úno 2015, 09:09
od drobek
28551.jpg
28551.jpg (56.31 KiB) Zobrazeno 6153 krát

Recept i fotka Bunter

Ingredience
1 kg brambor
hrnek mléka
hrnek hrubé mouky
sůl
1 lžička majoránky
1/2 lžičky drceného kmínu
2 cibule
2 lžíce másla
palička česneku
hrst čerstvých hub nebo kousek měkkého salámu podle chuti
sádlo nebo olej na smažení

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vhodíme na rozehřáté máslo a dožluta osmahneme. Pak ji stáhneme z ohně a necháme vystydnout.
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek.
Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme těsto. Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova. Pokud je cibulka mladá, nemusíme ji smažit a dáme ji, jemně pokrájenou, do bramboráčků syrovou. Můžeme přidat i jemně nakrájené houby nebo na nudličky pokrájený salám. Bramborák je oblíbený ve všech místech jižních Čech a nejen tam.

Re: Bunterovy Boubínské bramboráčky

PříspěvekNapsal: 16 úno 2015, 23:29
od Dag
Drobku, okamžitě po přečtení jsem šla bramboráček udělat. Bez hub a bez salámu a bylo to skvělé, skvělé. Moc pozdravuji a děkuji. Já nemám nic proti Almo salaru ani proti Thajskému kari, ale tohle jde nějak lépe do pusy a ještě lépe do žaludku.

Re: Bunterovy Boubínské bramboráčky

PříspěvekNapsal: 14 bře 2015, 16:39
od parles
Tak jsem taky neodolal a šel jsem do toho. V mírných rozpacích musím napsat, že mi podle tohoto receptu vyšly dobré bramborové placky, ale nebyl to ten správný bramborák podle mého gusta. Vím, každý má své chutě a zvyklosti, já například nemusím mít v bramboráku mléko, hrubou mouku, máslo, cibuli, houby ani salám. Naopak tam musím mít vajíčko, trochu hladké mouky, ale jen aby hmota držela při sobě - ne hrnek a 2 - 3 lžíce strouhanky, aby to křupalo.
No ale to už pak nemám Boubínské bramboráčky, že? CC

Re: Bunterovy Boubínské bramboráčky

PříspěvekNapsal: 14 bře 2015, 22:33
od Dag
Vidíš Parlesi a já zase nedávám žádné vajíčko, protože bez vajíčka bramboráček víc chřupe. Ale stejně jako ty, nepoužívám mléko. Ono se dává horké na přelití, aby brambory tolik nezčernaly. Ale to myslím, v bramboráku nevadí. Dělala jsem ještě jednou, protože mně lákaly ty houby. Použila jsem jenom žampiony a trošku jsem je spejchla na té cibulce .

Re: Bunterovy Boubínské bramboráčky

PříspěvekNapsal: 14 bře 2015, 23:45
od drobek
A já zas nedávám tu strouhanku, nechutná mi to. A vodu neslévám, vždyť je to škrob. Místo mléka dávám pivo, bramboráky krásně křupou. HP