Silvestrovský salát z celerů

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha. Že by se i ve světe našlo jídlo bez masa???

Silvestrovský salát z celerů

Příspěvekod gmp » 14 úno 2012, 14:47

Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 15
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 - 10
Suroviny:

1 konzerva marinovaného celeru 0.33
1 středně velký celer
0,150 kg žlutého sýra (gouda)
0,150 kg rozinek
1 velký pomeranč
3 zoubky česneku
Majoneza z jednoho vajíčka nebo koupená 100 ml
0,5 l tuzemského rumu
Postup

Cerel z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový cerel oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).
Rozinky spařím, nechám chvíli odestát, sliji a pečlivě přeliji rumem, tak aby rozinky byly celkovitě potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.
Pomeranč oloupu, pokrájim na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promísený salát vrazim minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x