Stránka 1 z 1

Salát ze zelených fazolek s vlašskými ořechy Veg

PříspěvekNapsal: 14 úno 2012, 14:49
od gmp
0,900 kg zelených fazolek
1 PL másla
1 PL oleje z vlašských ořechů
0,120 kg vlašských ořechů
1 PL petrželové natě (petrušky)
sůl, bílý pepř
Úvod

Použití oleje z vlašských ořechů dělá z tohoto poměrně jednoduchého salátu záležitost pro vytrčené malíčky (1 litr 100 zlotých, což v přepočtu koštuje 600,– Kč). Zkoušel jsem to i s jiným olejem, ale není to ono.
Postup

Ořechy rozprostřu na plechu a pražím v troubě cca 7–8 minut (175°C).
Fazolky vložím do vřící osolené vody na cca 5 minut. Přecedím, properu ve studené vodě a nechám vychladnout v pokojové teplotě (může se uvařit i den předem).

Ve velké pánvi rozehřeji máslo a olej. Zvednu temperaturu na nejvyšší stupeň (přidám plyn). Orestuji fazolky (cca 4 minuty). Vsypu do zadělávací mísy, přihodím ořechy, ochutím solí a pepřem. Protřepu a podávám.