Precle

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha. Že by se i ve světe našlo jídlo bez masa???

Precle

Příspěvekod gmp » 02 čer 2012, 10:40

PRECLE-OBWARZANKI

Preclíky – ovařanky

Suroviny:
250 g mouky
3 ks vejce
30 g cukru
Sůl
Bílek nebo celé rozšlehané vejce na potření
Mák, sezam, lněné semínko na posypání precliků

Z mouky, vajec, cukru a soli vypracujeme těsto. Po vypracování rozdělíme těsto na půlky, čtvrtky, osminky…. Z rozděleného těsta vyválíme na malíček silné válečky cca 20 cm dlouhé.
Smotáme precliky cca 6 – 8 cm v průměru.
Precliky vhodíme do vroucí, lehce osolené vody a jakmile vyplavou vyjmeme, poklademe na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí, nebo seznamem, nebo lněným semínkem…
Pečeme cca 15 minut než precliky zezlátnou.
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Precle

Příspěvekod bocianka » 02 čer 2012, 21:30

Tohle vypadá jedle.Zkusím to udělat.
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín

Re: Precle

Příspěvekod Dag » 05 čer 2012, 07:56

zkusila jsedm, ale výsledek neodpovídal vynaložené námaze.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Precle

Příspěvekod drobek » 05 čer 2012, 15:03

Dag, krásně řečeno, tenhle termín používáme často, spolu s dalším - je to dobré, škoda, že už to nikdy neochutnáme. ;) A pak věta pokračuje tak jaks to napsala. My na preclíky chodíme do Costca, to je naše obdoba Českého Makra.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x