Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha. Že by se i ve světe našlo jídlo bez masa???

Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Příspěvekod gmp » 31 led 2013, 19:38

Těsto:
250 g kvasnic
1 KL cukru
150 ml vlažného mléka
125 g žitné mouky
150 g pšeničné mouky polohrubé
½ KL soli
1 KL sušeného oregana
2 PL oleje dal jsem bulharský slunečnicový
Plnka:
1 PL hořčice, dal jsem Sarepskou, ta je nejvyváženější, dostane se i u nás v obchodech
2 PL kečupu – nemůžu si pomoct, já mám dobrej kečup rád, furt lepší než špenát.
150 žlutého sýra dal jsem Królewski – někdo by řekl, že je hořký, ale já ho mám rád
150 g schwarzwaldské šunky (byla ve slevě za 19,-, původně bylo 200 g, ale nějak sublimovala nebo co)
30 ks cca zelených a černých oliv, pokrájených na plátky.
Přizdobení:
½ KL ostré mleté papriky
2 – 3 PL zakysané smetany 18%
sůl
zelenou Petrušku
rajčátka
Nejprve si udělám kvásek. Vypracuji hladké těsto, nechám vykynout. Než mi těsto vykyne tak si v misce rozmíchám kečup s hořčicí, přidám nastrouhaný sýr – na hrubých očkách a na plátky pokrájené olivy.
Vzešlé těsto rozválím na plát 3 – 4 mm. Za nedostatečnou výbavu na určení výšky těsta se omlouvám. K dispozici byl jen krejčovský metr. K válení jsem nejprve použil kombinovanou metodu pánů Jorise a Casina, dal jsem těsto mezi dva pečící papíry a směřoval jsem je očima – neb vše je v hlavě. Když jsem před tím propočetl vektorový součet sil působících na váleček. Při čemž síla dopředná byla o chloupek větší než síla působící na váleček vertikálně. Bohužel, touto jistě skvělou vědeckou metodou jsem si jen zopakoval slovní zásobu nepoužitelných výrazů. Leč byl jsem osvícen, dospod jsem dal pečící papír přes kraj stolu, Tento jsem si přidržel, lety vypracovanou břišní krajinou a váleček jsem oblékl do slušivé dámské punčochy. Asi si to dám patentovat.
Tak těsto jsem vyválel na elegantní placku, nyní nastal čas plnky. Potřu, pokladu šunkou, posypu krájenou olivou. Za vydatné pomoci podloženého pečícího papíru stočím do rolády. Roládu krájím na plátky 0,009 m. Širokým nožem, tak aby plátek zůstal na noži ležet a já ho mohl snadno a lehce přenést na papírem vystlaný plech. Na plechu je nechám ještě vykynout a upeču 25 -30 minut v troubě na stoosmdesáti stupních Celsiových. Vychladlé přizdobím zakysanou smetanou smíchanou s trochou soli a ostrou paprikou. Dorazím to osminkou rajčátka a petruškou.
Pokud to ovšem nespálím na uhel, jak se mi to stalo dneska...
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Příspěvekod Mánek » 02 úno 2013, 08:34

Tady je fotka, odpovídá to originálu? :AD
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (1.49 KiB) Zobrazeno 5843 krát
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Příspěvekod j3david » 02 úno 2013, 10:45

:shock: To je pohled do vychladlé trouby o půlnoci? :shock:
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Příspěvekod Mánek » 02 úno 2013, 12:21

To je pohled na slimáčky podle gmp - viz "Pokud to ovšem nespálím na uhel, jak se mi to stalo dneska..." :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Slimáčci kynutí s hořčicovo sýrovou plnkou

Příspěvekod Mirďa » 02 úno 2013, 12:39

Nevím jestli jsem sám, ale místo fotky mám jen černý čtverec.
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Další

Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x