Stránka 1 z 1

Květák podle Jamie Olivera

PříspěvekNapsal: 26 říj 2014, 12:16
od drobek
Recept přeložila a poskytla wydra.

1 květák
mandle oloupané (lupínky)
2 lžička římský kmín
2 lžička koriandrová semínka
2 lžíce máslo
2 lžíce olej
pepř drcený
citronová kůra
citronová šťáva
chilli

Karfiol rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody ale nedovaříme, pouze ovaříme aby nebyl úplně měkký.
V době vaření karfiolu nadrtíme ve hmoždíři nebo nahrubo umeleme římský kmín a koriandrová semínka.
V pánvi rozpustíme máslo v oleji a do rozpáleného vhodíme koření a mandle na chvilku opéct.
Karfiol vyndáme do cedníku a necháme pořádně okapat.
Smícháme karfiol s kořením v másle a dáme do pekáčku na chvíli zapéct, dokud nebudou mandle zlaté barvy. Pokapeme citronovou šťávou (lehce), promícháme.
Servírujeme lehce postrouhané citronovou kůrou. Do koření patří špetka chilli, já jsem posypala až na talíři japonským shichimi togarashi (viz web).
http://www.pixmac.cz/fotka/shichimi+togarashi+pep%C5%99/000065256245