Stránka 1 z 1

Rajčata v těstíčku smažená

PříspěvekNapsal: 28 říj 2014, 15:01
od drobek
Recept Miloše Peroutky

4 větší masitá rajčata
1 KL kopru
1 KL petržele
1 sklenka (2 dl) mouky
1 sklenka mléka
2 vejce
1 PL oleje
Sůl
Balkánský sýr
Šarena sol, nebo čubrica
Tuk na smažení

Rajčata spařím, zbavím je slupky a pokrájím na silnější plátky. Lehce osolím a obalím v posekané nati.
Z vajec si oddělím bílky, udělám sníh. Utřu žloutky se solí a olejem. Přehodím metly ze šlehače na hnětací a pomalu přidávám mouku a mléko. Přejdu na vařečku a delikátně zapracuji sníh. Smažím placičky na lívanečníku – jen po jedné straně. Na placku položím plátek rajčete, překryju druhou placičkou, nepečenou stranou. Přimáčknu a na pánvi s trochou tuku ještě dosmahnu. Postrouhám balkánským sýrem a lehce šarenou solí.