Stránka 1 z 1

Tomato keftedes

PříspěvekNapsal: 07 čer 2015, 12:41
od drobek
Recept je původem z ostrova Santorini, kde se pěstují tahle výborná rajčata. Tady je od wydry.

Suroviny
1/2 kg sladká, měkká rajčata
1/4 kg cibule červená
200 g (přibližně) mouka hladká
10 stonků máta čerstvá
sůl pepř
olej na smažení (řepkový)

Postup
Nakrájíme rajská jablíčka na malé kousky. Měla by být slaďoučká, měkkoučká, aby šťáva z nich se vsákla do mouky.
Schránka01.jpg
Schránka01.jpg (15.47 KiB) Zobrazeno 4506 krát

Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme do rajčat spolu s posekanou mátou.
Schránka02.jpg
Schránka02.jpg (15.27 KiB) Zobrazeno 4506 krát

Rukama v míse vše hodně promačkáme a promícháme s přidanou moukou, solí a pepřem.
Schránka03.jpg
Schránka03.jpg (20.87 KiB) Zobrazeno 4506 krát

Mouku přidávám a míchám, dokud nevznikne těstíčko ne řídké, ne tuhé.

Do rozpáleného oleje vkládáme lžící bochánky (koftičky) a osmažíme z obou stran. Pokládáme na papírové ubrousky.
Schránka04.jpg
Schránka04.jpg (16.27 KiB) Zobrazeno 4506 krát

Jistě jdou i nasucho péct na pečícím papíře v troubě, ale to jsem nezkoušela, smažené jsou výborné.

Podávat s jogurtem bílým nebo zakysankou s mátou a limetovou šťávou