Údené huby

Údené huby

Příspěvekod svato » 13 lis 2012, 16:54

Rýdziky (pravé, surovičkové) alebo hlivy - menšie klobučiky celé, veľké pokrájané na väčšie kusy - povariť cca 15 minút v slanej vode, nechať odkvapkať a navlečené na tenkom špagátiku alebo niečom inom dve hodiny údiť studeným dymom. Hotové huby dať do fliaš a zaliať dobrým olejom alebo octovým nálevom, asi by som aj chvíľu sterilizovala.
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Re: Údené huby

Příspěvekod Mánek » 13 lis 2012, 17:19

Svato díky! Letos už nevyzkouším, ale i příští rok snad houby porostou! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Údené huby

Příspěvekod svato » 13 lis 2012, 20:11

Mánečku, hlivy rastú furt, keď akurát nemrzne, aj celú zimu.
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Re: Údené huby

Příspěvekod Mánek » 13 lis 2012, 23:00

Abych pravdu řekl, hlívu jsem potkal dosud jenom v obchodě, rostoucí v přírodě jsem ji ještě neviděl... :(
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Údené huby

Příspěvekod svato » 14 lis 2012, 20:01

tak to máš pech, také "prírodné" sú oveľa sympatickejšie - malé, pevné, nie tie typické plachty otlčené na okrajoch, skús hľadať na listnaných stromoch, u nás rastú aj na topoľoch na školskom dvore - že by to u Vás bolo už príliš vysoko?
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Další

Zpět na Zavařování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x