Stránka 1 z 2

Údené huby

PříspěvekNapsal: 13 lis 2012, 16:54
od svato
Rýdziky (pravé, surovičkové) alebo hlivy - menšie klobučiky celé, veľké pokrájané na väčšie kusy - povariť cca 15 minút v slanej vode, nechať odkvapkať a navlečené na tenkom špagátiku alebo niečom inom dve hodiny údiť studeným dymom. Hotové huby dať do fliaš a zaliať dobrým olejom alebo octovým nálevom, asi by som aj chvíľu sterilizovala.

Re: Údené huby

PříspěvekNapsal: 13 lis 2012, 17:19
od Mánek
Svato díky! Letos už nevyzkouším, ale i příští rok snad houby porostou! :)

Re: Údené huby

PříspěvekNapsal: 13 lis 2012, 20:11
od svato
Mánečku, hlivy rastú furt, keď akurát nemrzne, aj celú zimu.

Re: Údené huby

PříspěvekNapsal: 13 lis 2012, 23:00
od Mánek
Abych pravdu řekl, hlívu jsem potkal dosud jenom v obchodě, rostoucí v přírodě jsem ji ještě neviděl... :(

Re: Údené huby

PříspěvekNapsal: 14 lis 2012, 20:01
od svato
tak to máš pech, také "prírodné" sú oveľa sympatickejšie - malé, pevné, nie tie typické plachty otlčené na okrajoch, skús hľadať na listnaných stromoch, u nás rastú aj na topoľoch na školskom dvore - že by to u Vás bolo už príliš vysoko?