Stránka 4 z 5

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 18:36
od Brutzel-Svejk
Myslím, dle mých zkušenosti musiš nejprve orestovat na oleji to maso. Dát stranou. Pak česnek, cibuli, mrkev lehce osmahnout ve zbytkovém oleji zasypat cukrem a zázvorem. Krátce zkaramelizovat. Přidat maso, dokořenit, zalét sojovkou, vodou.
Pozvolna vařit až štáva dostatečně zhostne.

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 19:31
od drobek
Držím ti palce. Přesně jak postupuješ je jak já vařím. Totiž, tvrdím, že kuchařky nejsou zákon, ale inspirace pro ty, kdo vařit umí. Kdo neumí čumí banan;

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 20:04
od Mirďa
Tak mám uvařeno. Udělal jsem to postupem jak je uvedeno a spolu strávnici si pochutnali. Co příště udělám jinak je, že toho škrobu dám méně. Celkem mi to dost zhoustlo a musel jsem ten sos nastavovat. Ovšem stavu jak je to na obrázku jsem se nedopracoval, bohužel. Ovšem chuťově to bylo vynikající! Až to budu dělat příště, tak ale to maso orestuju předem a dám jej potom nakonec až bude zelenina hotová. Závěrem, vřele doporučuju, velmi jsme si pochutnali!

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013, 20:08
od drobek
Nojo, ta fotka je z restaurace kde to vařil profesionál. Až pak jsem z něj předpis vyloudil. ccc

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013, 11:34
od Mirďa
To je v pohodě, jeden musí vědět k čemu se má dopracovat, aby neusnul na vavřínech :lol: