Stránka 1 z 1

Medový bůček podle Petra Poštolky

PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 15:06
od Mánek
DSCF1670a.JPG
DSCF1670a.JPG (89.51 KiB) Zobrazeno 4264 krát


Suroviny:
1000 g bůčku,
sůl,
čerstvě mletý pepř,
2-3 lžíce medu,
2-3 lžíce vody

Popis přípravy:
Bůček zavakuujeme a uvaříme ve vodě při 75°C doměkka. Předvařený bůček necháme vychladnout, vyjmeme ze sáčku a sos uchováme zvlášť. Maso nakrájíme na kostky, okořeníme a na rozpálené pánvi nasucho opečeme dozlatova ze všech stran. Opečený bůček odložíme bokem, do pánve přidáme med, vodu, sos z masa a uvedeme do mírného varu. Omáčku promícháme, zredukujeme do zhoustnutí, do pánve vrátíme maso a za stálého míchání prohřejeme, aby se obalilo omáčkou.

HP