Flank steak marinovaný v sojové omáčce

Flank steak marinovaný v sojové omáčce

Příspěvekod drobek » 18 črc 2011, 16:07

Everyday food
soymarinflanksteak_lg.jpg
soymarinflanksteak_lg.jpg (12.29 KiB) Zobrazeno 2611 krát

1 hrnek sójové omáčky
1/4 šálku světle hnědého cukr
3 lžíce jablečného octa
1 lžíce Worcesterské omáčky
2 lžičky dijonské hořčice
1 čajová lžička červené papriky
1/4 lžičky mletého pepře
1 kg steaku to je ten asi 2 - 3 cm silný plát z bříška krávy
Rostlinný olej na rošt

V misce, rozšlehejte sojovou omáčku, cukr, ocet, Worcesterskou omáčku, hořčici, červenou papriku a pepř.
Přidejte steak a misku pevně uzavřete víčkem nebo plastikovou fólií a dobře protřepte, aby se steak obalil marinádou.
Marinujte v lednici 1 - 2 hodiny, ne víc, maso by zhadrovatělo.
Grilujte na poměrně vysoké teplotě, asi 4-5 minut z každé strany na středně syrové.
Pak nechte aspoň 5 minut odpočinout pod alobalem.
Krájejte šikmo k prkénku a napříč vlákna na nejvýš 1/2 cm silné plátky, jinak to bude nerozkousatelné.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x