Stránka 1 z 2

T-Bone steak z CADACU

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013, 17:28
od Brutzel-Svejk
Nebojte se grilovat T-Steak

2x T-Bone
pepř
sůl
Cadac Grill

T- Bone vyjmeme z ledničky a necháme dojít na teplotu místnosti. Nikdy přímo z lednice na gril. Můj steak měl výšku 4 cm (1cm = 1min), proto jsem ho ponechal přímo nad žhavým dřevěným uhlím (pod zavřeným deklem) 4 min. pro stranu. Použil
jsem litinovou mřížku, která dosáhne vyšší teploty jak normální rošt a hezky se nám do masa vypálí. Následovně stáhnout na stranu grilu bez d. uhlí a ponechat až do potřebné teploty(zavřené viko). Moje byla 55° to je médium (můžete i zabalit do alobalu a nechat tak do 58° dojít). Osolit, opepřit.

uhelnak.jpg
jeden plny uhelnak
uhelnak.jpg (78.33 KiB) Zobrazeno 5683 krát


t-bone2.jpg
1355g masicka
t-bone2.jpg (123.25 KiB) Zobrazeno 5683 krát


t-bone0.jpg
t-bone0.jpg (92.53 KiB) Zobrazeno 5683 krát


t-bone.jpg
talir
t-bone.jpg (91.77 KiB) Zobrazeno 5683 krát


t-bone1.jpg
nakrojeny
t-bone1.jpg (61.77 KiB) Zobrazeno 5683 krát

Re: T-Bone steak z CADACU

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013, 18:24
od Mánek
Uch, dnes jsem sice dělal krkovici, ale pouze na pánvi. Tohle by bylo lepší, jenže počasí nějak nedovoluje blbnout venku... :(
Máme skoro červen a ráno bylo -2°C, pak jako obvykle pršánkovalo no a odpoledne mi dovezli fůru dřeva, takže opět se nedalo. ddd

Tohle bych si ale dal říct! HP

Re: T-Bone steak z CADACU

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 06:40
od drobek
Kde kdo tvrdí jak maso od kosti je výborné. Jak pro koho, já to nerad. A tak to od kosti odkrojím a ten větší kus je krásný a lahodný New York, ten menší pak sirloin. HP
A vůbec, v Americku to s kostí bylo na váhu mnohem dražší než bez kosti, myslím na váhu, jako kdyby ta kost byla z drahých kovů. Ale prosím, T-bone je považován za lahůdku a to že mně na to neužije s tím nemá co dělat, to je věc osobního názoru. To já jen aby se nemilovníci kostí necítili provinile, nejsou sami. bbb

Re: T-Bone steak z CADACU

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 18:59
od Brutzel-Svejk
Milý Drobecku kostičky nepapame jen masicko.

Re: T-Bone steak z CADACU

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013, 07:51
od drobek
AHA :o ??? Ale vážně, mně tam nechutná ten šmak z kostí, přesně to, co zbytek lidstva velebí HP