Stránka 1 z 2

Flanken Steak

PříspěvekNapsal: 09 dub 2017, 12:42
od Brutzel-Svejk
1 Flankensteak, ca. 1000 g
3 pl třtinoveho cukru
2 pl sladké papriky
1 pl horcicoveho semínka v prášku
1 pl práškového česneku
1 čl Cayennskeho pepře
2 čl sušené bazalky
1 čl cibule v prášku
1 čl mletého černého pepře

Koření dobře smíchejte a vmasírujte do masa. Zabalte do průhledné fólie a nechte 12 hod. v ledničce. Vyjměte půl hod. před samotným grilováním a potřete slabě olejem. Doba grilování je 6-7 min. pro jednu stranu. Podávejte nakrájené na plátky
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Spitzkohl

Re: Flanken Steak

PříspěvekNapsal: 09 dub 2017, 16:38
od Mánek
Bezva oběd! aaa

Re: Flanken Steak

PříspěvekNapsal: 10 dub 2017, 08:08
od drobek
Pátral jsem jak se tomuhle luxusnímu kusu masa říká tady. V Americe je to flank, vedle je skirt. Tady je to oboje pupek, ten se ale normálně prodává na kousky nakrájený, nasekaný, i s kostmi jako maso do polévky. Je potřeba si to u řezníka objednat. Ale stojí to za to. HP
Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, protože to nikdo nechtěl a tak si to řezníci nosili domů. Dnes je to módní řez a cena odpovídá. Takže pupek na polévku je levný, když je to v celku a bez kosti cena letí vzhůru. ddd

Re: Flanken Steak

PříspěvekNapsal: 10 dub 2017, 15:30
od j3david
Dá se to koupit dost běžně i v Makru a je to už i vyzrálé - tam jsou ale určité administrativní překážky. Taky tady na internetu http://www.bonfood.cz. Je to nutné objednat do čtvrtka aby to na víkend bylo doma. Přijde to hluboce zmrazené v polystyrenové krabici, je k tomu přidán i kus "suchého ledu" takže po cestě to fakt nepovolí. Už jsem to vyzkoušel a funguje to. Cena ovšem - jak píše Drobek.

Re: Flanken Steak

PříspěvekNapsal: 11 dub 2017, 08:19
od parles
Hledal jsem to tady: http://www.topbeef.cz/deleni-masa , ale český název jsem nenašel.
Zdravím ccc