Flanken Steak

Flanken Steak

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 09 dub 2017, 12:42

1 Flankensteak, ca. 1000 g
3 pl třtinoveho cukru
2 pl sladké papriky
1 pl horcicoveho semínka v prášku
1 pl práškového česneku
1 čl Cayennskeho pepře
2 čl sušené bazalky
1 čl cibule v prášku
1 čl mletého černého pepře

Koření dobře smíchejte a vmasírujte do masa. Zabalte do průhledné fólie a nechte 12 hod. v ledničce. Vyjměte půl hod. před samotným grilováním a potřete slabě olejem. Doba grilování je 6-7 min. pro jednu stranu. Podávejte nakrájené na plátky
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Spitzkohl
Přílohy
20160605_144212.jpg
20160605_172942.jpg
20160605_174718.jpg
20160605_182405.jpg
20160605_175051.jpg
Druhý den s Spitzkohl a bramborem.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Flanken Steak

Příspěvekod Mánek » 09 dub 2017, 16:38

Bezva oběd! aaa
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Flanken Steak

Příspěvekod drobek » 10 dub 2017, 08:08

Pátral jsem jak se tomuhle luxusnímu kusu masa říká tady. V Americe je to flank, vedle je skirt. Tady je to oboje pupek, ten se ale normálně prodává na kousky nakrájený, nasekaný, i s kostmi jako maso do polévky. Je potřeba si to u řezníka objednat. Ale stojí to za to. HP
Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, protože to nikdo nechtěl a tak si to řezníci nosili domů. Dnes je to módní řez a cena odpovídá. Takže pupek na polévku je levný, když je to v celku a bez kosti cena letí vzhůru. ddd
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Flanken Steak

Příspěvekod j3david » 10 dub 2017, 15:30

Dá se to koupit dost běžně i v Makru a je to už i vyzrálé - tam jsou ale určité administrativní překážky. Taky tady na internetu http://www.bonfood.cz. Je to nutné objednat do čtvrtka aby to na víkend bylo doma. Přijde to hluboce zmrazené v polystyrenové krabici, je k tomu přidán i kus "suchého ledu" takže po cestě to fakt nepovolí. Už jsem to vyzkoušel a funguje to. Cena ovšem - jak píše Drobek.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Flanken Steak

Příspěvekod parles » 11 dub 2017, 08:19

Hledal jsem to tady: http://www.topbeef.cz/deleni-masa , ale český název jsem nenašel.
Zdravím ccc
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Další

Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x