Stránka 1 z 1

Kung Pao

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 23:10
od drobek
Kung Pao
Derrick Riches

0,5 kg nízkého roštěnce
1 červená paprika
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička chilli pasty s česnekem
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sherry
1 lžička rýžového octa
1 lžička cukru
1/4 hrnku kuřecího vývaru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička sezamového oleje
vařená rýže jako příloha

Smíchejte chilli pastu, sojovou omáčku, sherry, rýžový ocet, cukr a sezamový olej. Maso dejte do plastikového sáčku, na to nalijte marinádu a marinujte v lednici 1 - 8 hodin. Maso vyndejte z marinády a dejte stranou. Marinádu nalijte do kastrůlku, přidejte vývar a škrob, uveďte do varu a povařte mírně do zhoustnutí. Papriky rozkrojte napůl, očistěte od semínek a bílých membrán. Potřete olejem. Maso dejte na hodně horký gril, asi 1 minutu po každé straně. Pak snižte teplotu, nebo přesuňte maso tam, kde to méně hřeje a grilujte dál až je maso uvnitř hotovo (asi 70°C uvnitř), asi 4 - 5 minut po každé straně.
Maso dejte stranou asi na 5 minut odležet. Mezitím ogrilujte papriku, asi 1 - 2 minuty po každé straně, až zhnědne.
Maso nakrájejte napříč vlákna na malé a tenké proužky. Papriku nakrájejte na nudličky. Na talíř dejte porci rýže, na ni maso a papriku a celé polijte omáčkou z marinády.