Čínská kuřecí srdíčka

Čínská kuřecí srdíčka

Příspěvekod Mánek » 30 říj 2012, 08:14

Zjistil jsem, že se mi v kompu poflakuje naprosto bez užitku takovýhle hezký recept, který dozajista udělá radost všem majitelům woku. Wok jsem sice měl, ale protože výkon sporáku jej neuměl dostatečně zapálit pro věc, věnoval jsem ho dceři.

Ingredience:
500 g nejlépe chlazených kuřecích srdíček,
150 ml bílého vína,
1 mrkev,
2 stroužky česneku,
1 paprika červená, zelená a žlutá,
pegingské zelí,
pórek,
bambusové klíčky z konzervy,
sojová omáčka,
1 lžička Solamylu,
olej na smažení

Popis přípravy:
Srdíčka odblaníme, podélně prořízneme, rozložíme a uděláme do nich uvnitř několik zářezů, čímž nám vznikne placička. Srídčka řádně omyjeme, naložíme do bílého vína smíchaného se 2 lžícemi sojové omáčky, a necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Připravíme si zeleninu, celkem asi 500 g. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na čtverečky, zelí na tenké proužky a pórek na "šikmá" kolečka. Ve woku rozpálíme olej, srdíčka na něm prudce osmažíme a postupně přidáváme mrkev, smažíme asi 2 minuty a pak po minutě česnek, papriku, pórek, zelí a bambusové klíčky. Vše zalijeme zálivkou ze 100 ml vody smíchané se Solamylem, a dochutíme sojovou omáčkou.

Doporučená příloha:
rýže

No jo, zase ty "ingredience", viď Milošku!? :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x