Stránka 1 z 1

Čínská kuřecí srdíčka

PříspěvekNapsal: 30 říj 2012, 08:14
od Mánek
Zjistil jsem, že se mi v kompu poflakuje naprosto bez užitku takovýhle hezký recept, který dozajista udělá radost všem majitelům woku. Wok jsem sice měl, ale protože výkon sporáku jej neuměl dostatečně zapálit pro věc, věnoval jsem ho dceři.

Ingredience:
500 g nejlépe chlazených kuřecích srdíček,
150 ml bílého vína,
1 mrkev,
2 stroužky česneku,
1 paprika červená, zelená a žlutá,
pegingské zelí,
pórek,
bambusové klíčky z konzervy,
sojová omáčka,
1 lžička Solamylu,
olej na smažení

Popis přípravy:
Srdíčka odblaníme, podélně prořízneme, rozložíme a uděláme do nich uvnitř několik zářezů, čímž nám vznikne placička. Srídčka řádně omyjeme, naložíme do bílého vína smíchaného se 2 lžícemi sojové omáčky, a necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Připravíme si zeleninu, celkem asi 500 g. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na čtverečky, zelí na tenké proužky a pórek na "šikmá" kolečka. Ve woku rozpálíme olej, srdíčka na něm prudce osmažíme a postupně přidáváme mrkev, smažíme asi 2 minuty a pak po minutě česnek, papriku, pórek, zelí a bambusové klíčky. Vše zalijeme zálivkou ze 100 ml vody smíchané se Solamylem, a dochutíme sojovou omáčkou.

Doporučená příloha:
rýže

No jo, zase ty "ingredience", viď Milošku!? :AD