Žebírka (Baby Back Ribs) s citrusovou kůrčičkou

Žebírka (Baby Back Ribs) s citrusovou kůrčičkou

Příspěvekod drobek » 05 zář 2010, 22:02

Žebírka (Baby Back Ribs) s citrusovou kůrčičkou
otherwhitemeat.com

4 pláty žebírek, asi 2,75 kg
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce čerstvého fenyklu
1/2 lžičky soli
2 hrnky pomerančové šťávy
2 lžíce šťávy z limetek
1 lžička strouhané limetkové kůry
1 lžička strouhané citronové kůry

Smíchejte škrob, cukr, fenykl a sůl, vmíchejte pomerančovou a limetkovou šťávu. Zvolna vařte až to zhoustne.
Sundejte s ohně, vmíchejte nastrouhanou citronovou a limetkovou kůru, dejte stranou. Na gril dejte osolené a opepřené pláty žebírek, připravené jak je popsáno v návodu na přípravu Baby Back Ribs. Pečte velmi zvolna.
Až je maso hotovo, pomažte omáčkou popsanou výše, pečte a mažte, až se na tom udělá lesklá kůrčička, asi 10 minut.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x