Grilované vepřové v bylinkách naložené

Grilované vepřové v bylinkách naložené

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 00:50

Grilované vepřové v bylinkách naložené

1,25 - 1,75 kg vepřové pečeně bez kosti
4 litry vody
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku soli
10 celých pepřů
5 jalovčinek
5 bobkových listů
2 lžíce fenyklového semínka
1 cup míchaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
slupka z jednoho pomeranče

Ve větším hrnci smíchejte vše krom masa :) . Převařte, nechte vychladnout. Maso dejte do většího ziplog sacku, zalijte marinádou a dejte do lednice na 2 - 3 dny. Maso vyndejte z marinády a grilujte na nepřímém ohni, až je teplota uvnitř masa 68°C (155°F). Sundejte s grilu a nechte 10 minut před krájením odpočinout.
Nepřímý oheň je takový, kdy se griluje pod poklopem a oheň není přímo pod masem. Napodobujeme tedy pečení v troubě, pokud jde o teplo, ovšem maso získá "chuť " ohně.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x