Stránka 1 z 1

Vepřové pečené s medem a ananasem

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 00:53
od drobek
Vepřové pečené s medem a ananasem

1,4 - 1,6 kg vepřové pečeně
1/2 hrnku medu
1/2 hrnku sojové omáčky
1/4 hrnku bílého vinného octa
1 hrnek jemně usekaného ananasu
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, nebo 1 lžička mletého sušeného
2 stroužky česneku, drcené

Smíchejte med, sojovou omáčku, ocet, ananas, česnek a zázvor. Polovinu oddělte a uložte v lednici. Zbytek nalijte na maso do plastikového pytle, marinujte v lednici přes noc. 1 - 2 hodiny před vařením nechte v pokojové teplotě ohřát, marinádu slijte a dejte stranou. Grilujte na mírném ohni, 1,5 - 2 hodiny, až vnitřní teplota v mase dosáhne 70°C.
Maso mažte uschovanou marinádou posledních 5 - 10 minut grilování.