Grilovaná vepřová svíčková s lískovou omáčkou Romesco

Grilovaná vepřová svíčková s lískovou omáčkou Romesco

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 01:06

Bobby Flay

2 půl kilové kusy vepřové svíčkové
Olivový olej
sůl a pepř
Lísková omáčka Romesco, recept následuje
Oregano vinagrette
Rozehřejte gril. Do masa vetřete olej, sůl a pepř. Zvolna grilujte až je maso zlato-hnědé a propečené dovnitř. Potom nechte 10 minut odpočinout, krájejte na plátky a servírujte s Romesco omáčkou a pokropené Oreganovou vinagrette.

Romesco omáčka:
1/4 hrnku olivového oleje
6 oloupaných stroužků česneku
1 červená paprika, ogrilovaná, oloupaná, odsemínkovaná
2 zralá roma rajčata, nebo jiná, s hodně dužinou a málo šťávou
1 krajíce bílého chleba bez kůrky, nakrájené na malé kostičky
1/2 hrnku červeného vína
1/4 hrnku vyloupaných lískových oříšků
1 lžíce medu
Sůl a pepř

Olej rozehřejte v kastrolku až se z něj začne zlehka kouřit. Potupně, každé zvlášť, orestujte česnek, papriky, rajčata a kostičky chleba až jsou zlatohnědé, asi dvě minuty každé. Vyndejte děrovanou lžící když je to hotovo. připečené rozpusťte červeným vínem. Vše co jste osmahli a tekutinu dejte do mixeru a rozmixujte do hladka. Přidejte oříšky a znovu rozmixujte. Pak přidejte med, k tomu sůl a pepř dle chuti. Znovu rozmixujte do hladka.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x