Grilovaný vepřový bůček (BBQ)

Grilovaný vepřový bůček (BBQ)

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 19:08

Grilovaný vepřový bůček (BBQ)
Manek

8 plátků prorostlého bůčku (může být i prorostlá krkovice),
3 lžíce středně ostré hořčice,
1 lžička nastrouhaného křenu,
šťáva z 1/2 citronu,
1 lžíce sójového oleje (ještě jsem neviděl, snad stačí olivový...),
sůl,
mletý černý pepř,
1/8 světlého 10°piva.

Hořčici smícháme s křenem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme marinádou a necháme odležet alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Grilujeme z každé strany asi 5 minut, potom potřeme pivem a grilujeme ještě asi 4 minuty z každé strany, až je maso na povrchu křupavé.
Jako přílohu můžeme podávat Polpette z brambor a sýra.

(čerpáno z katalogu Campingaz 2005)
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x