Jehněčí kotlety marinované v medu

Jehněčí kotlety marinované v medu

Příspěvekod Mánek » 24 bře 2011, 08:27

Netuším, kde jsem k tomuto receptu přišel, a bohužel jej nemám ani odzkoušený. Po shlédnutí ceny jehněčích kotlet a po pohledu do peněženky mě vždycky tak nějak přešla chuť...
Přesto si říkám, že jsou na světě krajiny, kde je tahle surovina běžnou součástí jídelníčku místních obyvatel, případně že jsou mezi námi tací, kteří si chovají ovečky sami. A protože se navíc blíží Velikonoce, recept uvádím a doufám, že někdo ze shora jmenovaných recept vyzkouší, a podá o něm reference nám ostatním.


Suroviny:
8 jehněčích kotlet (4 porce)

Marináda:
1/2 dl tekutého medu,
1/2 dl džusu,
1 lžíce hořčice,
1 lžíce sójové omáčky,
1 lžička soli

Příprava:
Kotlety potřeme připravenou marinádou po obou stranách, složíme je v misce na sebe a necháme je nejméně hodinu odležet. Potom kotlety rozložíme na grilovací mříž­ku podloženou plechem a v troubě griluje­me při teplotě 250°C asi 5 minut. Vyjme­me je z trouby a obrátíme, potřeme zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut. Podáváme s hranolky, hráškem a hlávko­vým salátem.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x