Kofta kebab

Kofta kebab

Příspěvekod Mánek » 08 led 2012, 13:18

Co je to "Kofta" netuším, ale kebab je připravován buď z mletého jehněčího, nebo také klasicky z masa nakrájeného na kostky a napíchaného na špíz. Tolik recepty z internetu, které se všechny tváří jako "jediný správný recept". Já se s kebabem potkal v Bulharsku, tudíž jsem si zvolil tuto variantu, i když jehněčí nemaje, použil jsem směs hovězí/vepřové. No a taky to dopadlo velmi chutně!

0.jpg
0.jpg (49.9 KiB) Zobrazeno 5133 krát


Ingredience:
4 stroužky česneku
1 čajová lžička soli
500 g mletého jehněčího masa
3 lžíce strouhané cibule
3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1 / 2 lžíce mleté ​​skořice
1 / 2 lžičky mletého nového koření
1 / 4 lžičky kajenského pepře
1 / 4 lžičky mletého zázvoru
1 / 4 lžičky mletý černý pepř

bambusové špejle, namočené ve vodě po dobu 30 minut (u elektrického grilu není třeba máčet)

Popis přípravy:
Česnek se solí utřeme do pasty a přidáme jej do mletého masa spolu s cibulí, petrželkou, koriandrem, kmínem, skořicí, novým kořením, kajenským pepřem, zázvorem, pepřem a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme koule, které obalíme kolem špejlí, urovnáme do cca 2 cm silných šišek, umístíme kebaby na plech, přikryjeme a necháme odležet v chladu nejméně 30 minut, nebo až 12 hodin.

Předehřejeme venkovní (nebo jiný) gril na střední teplotu a lehce olejem potřeme rošt. Špízy grilujeme na předehřátém grilu a průběžně je otáčíme, dokud maso nedosáhne požadovaného stupně propečení, což trvá asi 6 minut (na médium).

Na elektrice nastavené na nejvyšší teplotu mi to tedy trvalo chvilku déle, než v receptu deklarovaných 6 minut, ale šťavnaté a chutné to bylo velice!

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kofta kebab

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 08 led 2012, 13:52

Köfte je to maso a Kebab je chlebova placka.Velmi chutna.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Kofta kebab

Příspěvekod Mánek » 08 led 2012, 16:59

Hm, tak to je divné, že se kdevšude píše jen kebab, a on je to chleba... :(

Co vím, tak kjufty jsou maso, co má tvar karbanátku, kebabčata jsou taky maso ve tvaru šulek (obojí z Bulgarie), tož nějak nevím! :AD

Ale věřím ti, to zase jooo!!! BB
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kofta kebab

Příspěvekod noskovice » 08 led 2012, 17:32

Mánečku nevěř mu, on tě blbne. :lol: Obojí je mleté maso. Kufta je pečené a kebab je grilované. Chleba je pita. :P Jinak Švejka moc zdravím. Pa pa BB
Uživatelský avatar
noskovice
Učedník
 
Příspěvky: 22
Registrován: 06 lis 2010, 17:42

Re: Kofta kebab

Příspěvekod drobek » 08 led 2012, 17:36

Tady v "zemi hojnosti" (Americku) se ražniči říká šiskebab, že by to kebab znamenalo grilované něco na špejli? :AB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x