Stránka 1 z 1

Domácí Merguez klobásy

PříspěvekNapsal: 15 zář 2015, 16:48
od Mánek
Suroviny:
500 g mletého prorostlého jehněčího,
1 lžička římského kmínu,
1 lžička koriandru,
1 lžička semen fenyklu,
1 lžíce čerstvého jemně nasekaného koriandru,
2 stroužky drceného česneku,
1 1/2 lžičky soli,
1 lžička papriky,
1 lžička kajenského pepře,
cca 100 ml ledové vody

střívko na naplnění

Popis přípravy:
V malé pánvi na středně silném ohni orestujeme římský kmín, koriandr a semena fenyklu, dokud nejsou voňavá, což trvá asi 1 až 2 minuty. Ještě teplé koření umeleme mlýnkem na koření, nebo rozdrtíme v hmoždíři.
Ve velké míse smícháme všechny přísady s masem a dobře promícháme. Do umíchané směsi dobře zapracujeme ledovou vodu a směs narazíme do střívka. Střívko zatočíme asi po dvanácti centimetrech na malé klobásky. Vydrží skladování v lednici po dobu až 5 dnů, při zmrazení až 3 měsíce.
Klobásky pečeme na olejem vymazané grilovací pánvi, smažíme v oleji, nebo je můžeme grilovat na venkovním grilu, dokud nezhnědnou a nejsou propečené. Podáváme s koriandrem a harissou.

HP

Re: Domácí Merguez klobásy

PříspěvekNapsal: 19 zář 2015, 12:01
od drobek
Recept je na první pohled chutný, škoda, že už jsme dojedli jehně od Míši. ddd