Grilovaná jehněčí žebírka

Grilovaná jehněčí žebírka

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 16:00

Grilovaná jehněčí žebírka
Podle Doc Donalda

1 polovina jehněčího hrudního koše
1/4 l sklenice rybízového rosolu
1/4 l sklenice Dijonské (francouzské hořčice)
1/4 l bílého vína
1/8 másla
1/2 hrnku nadrobno nasekané šalotky
2 lžíce drcené sušené rozmarýny

Smíchejte hořčici s rybízovým rosolem a vše rozpusťte v hrnku na sporáku. Žebírka nakrájejte na jednotlivé kotletky, neodstraňujte tuk, který ochrání před připečením. Ponořte maso do směsi hořčice a rosolu, nechte marinovat přes noc.
Grilujte 4 - 5 minut po každé straně, přitom mažte marinádou.
Mezitím připravte omáčku - na másle zpěňte cibulku, vmíchejte víno a rozmarýn. Servírujte maso s restovanými bramborami a dušenou zeleninou, zalité omáčkou.

Poznámka: Marináda je výborná i s jinými druhy masa, ale i s houbami.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x