Transylvánské jehněčí steaky s česnekem

Transylvánské jehněčí steaky s česnekem

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 16:29

Transylvánské skopové steaky s česnekem
"Honorable Hibachi", od Kathryn Popper

Asi 1 kg steaků ze zadního jehněčího, asi 1 cm silných, lehce naklepaných jako na řízky
2 lžíce soli
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sladké papriky
6 středně velkých cibulí, na plátky nakrájených
4 citrony, nakrájené na jemné plátky

Utřete česnek se solí, přidejte citronovou šťávu a papriku. Utvořte pastu a tu vetřete do jehněčího.
Do plastikové misky dejte vrstvu cibulových a citronových plátků, na to maso, znovu citron a cibuli.... Poslední vrstva ať je cibule a citron.
Dobře stiskněte a nechte přes noc v lednici marinovat. Hodinu před grilováním dejte do pokojové teploty zteplat.
Grilujte na roštu, 5 minut z každé strany, pokud vám nějaký citron či cibule na mase ulpí, nevadí.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x