Stránka 1 z 1

Gyros - z grilované jehněčí kýty

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 16:46
od drobek
Gyros - z grilované jehněčí kýty
od Emeril Lagasse

1,8 - 2,2 kg (4 to 5-pound) jehněčí kýty bez kosti, viditelný tuk okrájený
5 stroužků česneku, nakrájených na nudličky
1/4 hrnku olivového oleje
3 lžíce čerstvé citronové šťávy
4 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce čerstvého a usekaného oregana
1 lžíce čerstvé usekané rozmarýny
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
Essence
16 pita chlebů
Tzatziki Sauce
Na kostičky nakrájená rajčata

Ostrým nožem udělejte zářezy do masa a do nich vložte nudličky česneku. Maso dejte do neželezné nádoby.
V misce dobře promíchejte vše ostatní krom rajčat, Esence a pita chleba. Nalijte na maso a lehce vetřete. Zakryjte plastikovou folií a marinujte nejméně 2 - 6 hodin, za občasného obrácení.
Vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Okořeňte Esencí, potřete olivovým olejem a dejte na gril.
Grilujte asi 1 1/2 hodiny na vnitřní teplotu 63°C (145°F) pro "středně propečené". Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
Nakrájejte na tenké plátky, ty položte na lehce ogrilované pita chleby. Zalijte Tzatziki sauce a navrch přidejte něco rajčat.