Grilované jehněčí ražniči

Grilované jehněčí ražniči

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 17:15

Grilované jehněčí ražniči

Suroviny:
700 g libového jehněčího masa (kýta nebo krkovička)
6 lžic olivového oleje
stroužek česneku
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
1 citrón
špetka čerstvě umletého pepře
trocha soli

Postup:
Maso zbavte tučných částí, důkladně omyjte a nakrájejte na kostičky velké asi 4 cm.
Oloupejte česnek, utřete ho se solí a dejte do mísy.
Přidejte nasekané oregano, tymián, pepř, olivový olej a citrónovou šťávu.
Dosolte a důkladně promíchejte s nakrájeným jehněčím. Na maso ještě můžete položit plátky vymačkaného citrónu.
Mísu zakryjte a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat v lednici.
Marinované maso napíchněte na špízové jehly a grilujte po každé straně asi 3 minuty.
Mezi jednotlivé kousky masa můžete samozřejmě přidat zeleninu, např. kousky papriky, cukety, cibule, jak je libo a co kuchyně dá.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x