Stránka 2 z 3

Re: Letní kuchyně, stabilní grill

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011, 01:00
od Mánek
Jo, to je ono, traktomobil! :D

Re: Letní kuchyně, stabilní grill

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011, 14:13
od Stan
to Mánek:
Právě pro to "vaření", kotlík, holandský hrnec, ale i pizza mě vede k tomu, nedělat to jako řekněme klasický gril, ale jako klenutou pec. Ovšem, tím to celé značně komplikuju a prodražuju!! Ta udírna, to je otázka.
Jsem přístupný různým alternativám. Zvážím případně i ten traktor, jak navrhuje Manana. ;)

Re: Letní kuchyně, stabilní grill

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011, 15:28
od drobek
Václev Vlk napsal z vydal pár knih na tohle téma, s fotkami, nákresy a radami. Tak co zajít do knihovny, prohlédnout, a pak případně koupit? Mám ty knížky doma, ale v Americe. BB

Re: Letní kuchyně, stabilní grill

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011, 15:31
od Stan
No jasně. Průběžně to sleduju už asi rok. V těch knihách jsem zatím nenašel nic, co by bylo jaksi přesně ono. Tím ovšem nechci říct, že to tam není.
USA, to mám teď trochu z ruky. Možná až budu mít někdy cestu kolem. :D

Re: Letní kuchyně, stabilní grill

PříspěvekNapsal: 18 bře 2011, 20:28
od Pajaska
Ahoj Stane,já tenhle problém řešila před lety.Kladla jsem důraz na praktičnost a ne nějaký luxus a okázalost,kterou vidím kolem sebe.Já ji k životu nepotřebuji.Trávíme tam čas od jara do pozdního podzimu.Udírnu jsme řešili,ale zase jak často udíme,že? A navíc lze případně ještě postavit, pokud to dovoluje dispozice .Elektrika je nutná!!!Voda se také hodí,ale nemusí být přímo pod ,,pergolou.Já jí mám také kousek vedle,je tam napojená hadice na zalévání skleníku a sprcha .Nevadí mi to,připravím si zeleninu atd.tam.O peci jsme uvažovali,ale v době stavby nebylo dostatek místa,jinak by tam byla také někde v rohu.Takže podstatná je přípravná plocha - doporučuji kámen ,je drahý a pekelně,ale vydrží věky.Použili sme žulu od kameníka,co dělá desky na hroby.:-))Prostě se naskytla příležitost a super.Zásuvky na spotřebiče,světlo nad pracovní deskou a ještě jedno nad stolem.V každém případě zastřešit!!!A to nejdůležitější je krb.Když jsem si ho navrhovala, měl umět - gril malého prasete,kuřata několik najednou(boční teplo) pokud je větší akce,rošt na grilování špízů a masa a ještě bud kámen (měla jsem asi už 3 a pokaždý praskl - čedič),takže lepší zajet do šrotu a najít litinový plát,dostatečně velký,na kterém jdou tortily,mletá ovoce,i tu pizzu mám v plánu zkusit,ale musím vymyslet poklop na to.Materiál krbu - máme šamotové cihly a spojení šamotovou maltou - pozor do šamotu vodní sklo !Máme to už asi 10 let a drží to jak židovská víra.Nic nepraská,co mají ty betonové ,,krásky",už je měnili.Jediná věc mi chybí ke spokojenosti a to je nějaký halogen či topidlo v chladných dnech nebo na zimu.No, ale to už bychom se tam mohli úplně odstěhovat.:-))Mohla bych poslat foto,ale nechci tu zveřejňovat email a ani foto ,nevím jestli tu jdou dát zprávy.Nechodím tu moc často z nedostatku času.A pak mám PC z práce až až.Snad jsem trochu pomohla.:-)