Grilované krevety s česnekem, citrónem a oreganem

Grilované krevety s česnekem, citrónem a oreganem

Příspěvekod drobek » 18 srp 2010, 16:25

Grilované krevety s česnekovou, citrónovou a oreganovou pastou.
Americas Test Kitchen.

1 kg nevařených krevet (45 - 50 ks)
2 lžíce soli
2 lžíce extra virgin olivového oleje
dílky citrónu k podávání

Na pastu:
1 velký stroužek česneku utřený s 1 lžičkou soli
2 lžíce extra virgin olivového oleje
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžičky čersvých usekaných oreganových lístků

Vše smíchejte v misce.

Rozpusťte sůl ve 4 litrech vody, namočte krevety na 20 - 25 minut. Potom propláchněte čistou vodou.
Manikůrovými nůžkami otevřete zezadu krunýř a odstraňte cévku.
Dejte do misky s pastou a dobře protřepte, aby byly krevety pokryté.
Potom napíchejte na špízy, dvakrát skrz každou krevetu. Grilujte na středně silném ohni. s jedním otočením, až je krunýř růžový, 4-6 minut. Ihned servírujte s dílky citrónu.

Tohle je recept pro "fajnšmekry" a zábavě u stolu, protože krevety jsou servírovány s krunýřem a během loupání je spousta času k povídání.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x