Stránka 1 z 1

Steak z tuňáka s bylinkovým olejem.

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 16:41
od drobek
Steak z tuňáka s bylinkovým olejem
Americas Test Kitchen

4 steaky z tuňáka, 1 1/2 " (3,5 cm) silné
2 lžíce extra virgin olivového oleje
sůl a pepř

Na bylinkový olej:
1/4 hrnku extra virgin olivového oleje
1 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
1 středně velký stroužek česneku, rozdrcený
1/4 lžičky drcených chilli papriček

Rozpalte olej se všemi přísadami v kastolku, nechte vychladnout.
Steaky potřete bylinkovým olejem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 2-3 minuty pro "syrové", 3-4 minuty pro "středně propečené"po každé straně, až jsou stejnoměrně a dobře až do středu propečené. Ihned servírujte.