Steak z halibuta s taragon-limetkovým máslem

Steak z halibuta s taragon-limetkovým máslem

Příspěvekod drobek » 18 srp 2010, 16:47

Steak z halibuta s taragon-limetkovým máslem
Americas Test Kitchen

4 steaky z halibuta, bez kostí ale s kůží, 1 " (2,5 cm) silné
2 lžíce extra virgin olivového oleje
sůl a pepř
dílky citrónu k servírování

Na máslo:
4 lžíce nesoleného másla
1 lžíce usekaných čerstvých lístků taragonu
2 lžíce jemně pokrájené zelané cibulky (bílá i zelená část)
2 lžičky limetkové šťávy
1/8 lžičky soli
špetka pepře

Steaky potřete olejem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 3-4 minuty po každé straně, až jsou stejnoměrně a dobře až do středu propečené. Ihned servírujte s dílky citrónu.
Měkké máslo utřete vidličkou do pěny, vmíchejte ostatní ingredience vytvarujte 3 - 3,5 cm silný váleček, ten zabalte do folie a dejte vychladit. Podávejte plátky na rybě.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (58.62 KiB) Zobrazeno 490 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x