Stránka 1 z 1

Losos s koprem a citrónem

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 15:43
od drobek
Losos s koprem a citrónem
Derrick Riches

4 porce steaků z lososa. (Steak je, když se rozřízne ryba napříč.)
4 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce strouhané citrónové kůry
1 lžička sušeného kopru. Samozřejmě můžete použít i čerstvý, ale bude ho muset být víc
2 stroužky česneku, rozdrcené

Smíchejte vše krom ryby v plastikovém sáčku, do toho dejte rybu a protřeste, aby se stejnoměrně pokryla. Marinujte v lednici asi dvě hodiny.
Rozehřejte gril, dejte naň rybu a ještě potřete marinádou. Grilujte asi 4 - 5 minut po každé straně, až je to hotovo. A to se pozná tak, že se ryba vidličkou dělí na plátky a je světlé barvy.