Grilovaný tuňák po Korejsku

Grilovaný tuňák po Korejsku

Příspěvekod drobek » 19 srp 2010, 17:46

Grilovaný tuňák po Korejsku
Leslie Glover Pendleton, autorka "Simply Shrimp, Salmon, and (Fish) Steaks".
Tato aromatická marináda se používá k ochucení a "předměkčení" (tenderize) hovězí maso v korejské kuchyni. Při použití pro rybu nemarinujte déle než 2 hodiny, protože enzymy ze zázvoru by mohly rybu příliš změkčit.

1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
3 lžíce cukru
1 lžíce sezamového semene
3 stroužky česneku, rozdrcené
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
700 g (1 1/2 Lb) tuňáka nakrájeného na 4 porce

V plastikovém pytli smíchejte vše krom ryby. Přidejte rybu a marinujte v chladu 1-2 hodiny.
Rošt grilu potřete olejem a rybu grilujte 3 minuty po každé straně.
Ihned podávejte.

Poznámka: Takhle můžete připravovat v podstatě všechny mořské ryby, ať už jako filé, nebo steaky.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x