Stránka 1 z 1

Grilovaný tuňák po Korejsku

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 17:46
od drobek
Grilovaný tuňák po Korejsku
Leslie Glover Pendleton, autorka "Simply Shrimp, Salmon, and (Fish) Steaks".
Tato aromatická marináda se používá k ochucení a "předměkčení" (tenderize) hovězí maso v korejské kuchyni. Při použití pro rybu nemarinujte déle než 2 hodiny, protože enzymy ze zázvoru by mohly rybu příliš změkčit.

1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
3 lžíce cukru
1 lžíce sezamového semene
3 stroužky česneku, rozdrcené
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
700 g (1 1/2 Lb) tuňáka nakrájeného na 4 porce

V plastikovém pytli smíchejte vše krom ryby. Přidejte rybu a marinujte v chladu 1-2 hodiny.
Rošt grilu potřete olejem a rybu grilujte 3 minuty po každé straně.
Ihned podávejte.

Poznámka: Takhle můžete připravovat v podstatě všechny mořské ryby, ať už jako filé, nebo steaky.