Halibut s jablečnou a medovou krustou

Halibut s jablečnou a medovou krustou

Příspěvekod drobek » 19 srp 2010, 18:33

Halibut s jablečnou a medovou krustou

Na krustu:
2 lžíce olivového oleje
1 malá šalotka, jemně usekaná
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
3 hrnky jablečného moštu
1 lžíce hnědého cukru
1/2 hrnku medu

Rozehřejte olej v kastrolku, osmahněte šalotku do měkka. Přidejte zázvor a vařte ještě minutu. Zvyšte teplotu naplno, přidejte jablečný mošt, cukr a med, nechte odpařit až je toho 1 hrnek.

Marináda:
1/2 hrnku olivového oleje
1 lžíce čerstvě a hrubě mletého pepře
2 stroužky česneku, rozmačkané
čerstvá majoránka, asi 1 lžíce
4 17 dkg (6-ounce) filé z halibuta
sůl

Všechno to smíchejte a marinujte v lednici 12 hodin. Vyndejte rybu z marinády, osolte. Grilujte nejdříve kůží dolů 3 - 4 minuty po každé straně, nebo jak udělané to máte rádi. Během poslední minuty mažte směsí "na kůrčičku". Až je to hotovo, namažte ještě jednou a naposled na talíři.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (48.8 KiB) Zobrazeno 1266 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x