Stránka 1 z 1

Tuňák na grilu se zázvorem

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 19:57
od drobek
Tuňák na grilu se zázvorem

4 steaky z tuňáka,2 - 2,5 cm silné,
2 lžíce extra virgin olivového oleje,
sůl a pepř.
strouhaný zázvor
Další možnost je česnek, bylinky skoro jakékoli zrovna máte, citrónová šťáva.........

Příprava:
Steaky potřete olejem smíchaným s nastrouhaným zázvorem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 4-5 minut pro "středně propečené", 6-7 minut pro "zcela propečené, = tuhé", s jedním otočením, až jsou stejnoměrně svrchu opečené, na okraji je vidět jak se u tuňáka růžová barva mění v bílou. Nepřežeňte pečení, střed má být růžový, jen teplý. Ihned servírujte s dílky citrónu.