Stránka 1 z 1

Pstruh s vůní šalvěje

PříspěvekNapsal: 27 říj 2015, 11:29
od Mánek
Suroviny:
4 středně velcí pstruzi,
šťáva z 1/2 citronu,
hrubá sůl,
100 ml olivového oleje,
šalvěj čerstvá,
barevný pepř

Popis přípravy:
Ve hmoždíři rozetřeme sůl, nadrobno nasekanou šalvěj a citronovou šťávu. Šalvěj důkladně rozmačkáme a postupně přiléváme olivový olej. Vzniklou marinádu přecedíme přes sítko, abychom odstranili kousky šalvěje. Pstruhy potřeme marinádou na povrchu i uvnitř a grilujeme na středně rozpáleném grilu po každé straně asi 3 minuty. Ugrilované ryby posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Podáváme na lůžku ze zeleniny grilované v alobalu (cuketa, lilek, červená cibule) a s bagetkou.

HP

Re: Pstruh s vůní šalvěje

PříspěvekNapsal: 27 říj 2015, 17:23
od drobek
No vypadá to nesmírně chutně, jen teď nevím kde seženu čerstvou šalvěj. ??? No co, sušená to jistí HP