Bostonské filé z tresky (Boston Scrod)

Bostonské filé z tresky (Boston Scrod)

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 18:42

Bostonské filé z tresky (Boston Scrod)
Americká kuchyně/Yankee style

4 porce rybího filé (jak název říká nejlépe mladá treska, ale není nutná)
1/3 šálku rozehřátého másla
3/4 šálku strouhanky
1 lžička hořčičného prášku (já dal to nejlepší-plnotučnou)
1 lžička česnekové soli (nebo drcený česnek)
několik kapek worcesterské omáčky a tabasca
2 lžíce citronové šťávy
sůl, mletý pepř
petrželka
olej na vymaštění

Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme, potřeme trochou rozehřátého másla a na roštu grilujeme 5-6 minut (nebo pečeme v troubě na vymaštěném plechu, přikryté volně alobalem a asi dvojnásobně dlouho). Mezitím přimícháme do zbylého másla strouhanku, hořčičný prášek, worcesterskou omáčku, tabasco, citronovou šťávu a drobně nakrájenou petrželku. Tuto směs opatrně rozetřeme po povrchu filé, zlehka ji přimáčkneme a grilujeme při vyšší teplotě, až povrch začíná hnědnout, asi 6-8 minut. Podáváme horké.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x