Losos Edinborough

Losos Edinborough

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 19:22

Losos Edinborough
Babi

100g žampionů,
150 ml kvalitního olivového oleje,
1 sklenka bílého suchého vína,
50 ml jemného vinného octa,
400 g filé lososa s kůží, naporcovaného na 3 dílky,
1/2 hlávky bílého zelí očištěného bez košťálu nakrájeného na tenké nudličky,
1/2 červené cibule nakrájené na plátky,
1 červená paprika, očištěná a nakrájená na plátky,
1 rajské jablíčko oloupané, semínka vymačkaná a nakrájené na kostičky,
mořská sůl a bílý pepř podle chuti,
3 snítky kopru na ozdobu,

Houby v zálivce: V kastrolku povaříme ocet, víno, 1/2 oleje a necháme zchladit. Dovnitř vložíme houby (jsou-li velké tak nakrájené na 1/2, nebo 1/4) a dáme stranou.
Zelí: Na středním ohni na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a osmažíme na něm cibuli a papriku. Potom přidáme zelí a podusíme ho (musí zůstat ještě křupavé).
Losos: Rybu potřeme olejem, osolíme, opepříme a s kůží nahoře vložíme na rozehřátý gril. Ogrilujeme po 3 minuty, až kůže dostane puchýře.
Na nahřátou mísu doprostřed vložíme, připravené zelí, na zelí položíme porce lososa, kolem rozložíme houby v zálivce a kostkami syrového rajčete. Vše ozdobíme koprem.
TIP: Žampiony se dají jíst syrové. Někdy se jim sloupne blána z hlavičky
Ihned podáváme s uvařenými brambory politými máslem, chcete-li..
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

x